Desert jeleuri de lamaie

de UrsanMihaela in Dulciuri, 9 Mar 2022 | 2920 vizualizari

 

 
   Am vazut o reteta de jeleuri si am zis sa incerc si eu sa vad daca imi plac.
   Nu am regretat incercarea. Au iesit gustoase .
 

 

INGREDIENTE

  • 3 - 4 lamai
  • un plic de gelatina
  • 200 ml apa
  • 400 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert jeleuri de lamaie:

 

   Se pune intr-o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare.

   Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului .

   Se pune intr-o craticioara zaharul, lamaile si 150 ml apa si se fierbe aceasta compozitie timp de 10 minute si pe urma se strecoara.

   Se combina gelatina hidratata cu compozitia de lamaie si se mai incalzeste totul timp de 5 minute, fara sa clocoteasca.

   Se toarna compozitia rezultata intr- o forma.

   Dupa ce se va raci compozitia din forma se va pune preparatul in frigider pentru doua ore .

   Se scoate incet jeleul din forma si se da prin zahar.

   Se aseaza pe o farfurie.

 

TIPS-URI

1

 Daca nu aveti forme adecvate se poate pune compozitia de jeleu intr-o forma mai mare si cand este racita se portioneaza dupa preferinta . - Se poate pregati jeleu si din portocala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert jeleuri de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata