Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului)

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 15 Oct 2017 | 5222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru stafide:
  • 50 grame stafide
  • 3 linguri rom (eu am folosit Liquor 43)
  • Pentru clatite:
  • 3 oua mari
  • 40 grame unt plus 10 grame pentru gatit
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau 1 pastaie de vanilie
  • 30 grame zahar plus putin pentru gatit
  • sare
  • 120 grame faina
  • 240 ml lapte
  • Pentru caramelizare:
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite zahar brun
  • Pentru servit:
  • zahar pudra
  • sos de mere sau gem (eu am folosit gem de visine)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului):

Intr-un bol mic, se amesteca stafidele si alcoolul si se lasa la hidratat. 

Intr-o craticioara, se topesc 40 de grame de unt.

Intre timp, se separa galbenusurile si albusurile oualor. Albusurile se adauga intr-un bol mare, cu putina sare si se mixeaza cu ajutorul unui mixer, la viteza mare, 2-3 minute, pana se formeaza creste tari. 

Se transfera intr-un bol. In bolul in care au fost batute albusurile, se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul, untul topit, vanilia (doar semintele, daca se foloseste pastaie) si se mixeaza cu mixerul, la viteza medie, 2-3 minute. 

Se adauga treptat laptele si faina si se mixeaza la viteza cea mai mica pana devine o compozie omogena. 

Se adauga albusurile si se amesteca usor cu o spatula din silicon pana la omogenizare.

Se incalzeste putin unt intr-o tigaie mare cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu spre mic. 

Se adauga compozitia si se lasa 3 minute, apoi se adauga stafidele scurse de alcool. 

Se mai lasa 5 minute sau pana cand baza clatitei este aurie si usor ferma. 

Se presara putin zahar brun deasupra.

Folosind o spatula, se divide clatita in 4 sferturi si se intoarce fiecare sfert cu grija, adaugand si putin unt in tigaie.

Se gateste 3-4 minute. Folosind doua furculite sau spatule, se rupe clatita in bucati de marime potrivita. 

Se adauga 2 linguri de unt si 2 lingurite de zahar brun, se seteaza focul la mediu spre mare si se amesteca usor, pana cand bucatile se caramelizeaza si devin aurii.

Se serveste imediat cu sos de mere/ gem si pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clătite bănăţene