Desert la pahar, cu capsuni

de Merisor in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 7559 vizualizari

 

Rapid, bun si de efect, atat pot spune de acest desert.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 250 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare(pentru crema)
  • 5 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar, cu capsuni:

Mai intai spalam bine capsunile si le curatam de codite. Pastram cateva cu codite pentru ornat.

Le punem la scurs, apoi le asezam intr-un bol si presaram 2 linguri de zahar peste ele si zaharul vanilat. Le lasam asa la odihnit pana pregatim restul ingredientelor.

Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului.

Laptele il punem la fiert cu 3 linguri de zahar si un varf lingurita de sare.

Intr-un vas amestecam putin lapte rece cu budinca de vanilie, apoi amestecam treptat cu laptele fiert(caldut, sa nu o oparim) si punem pe foc moale mestecand continuu pana se ingroase. Lasam la racit acoperind vasul cu folie sa nu prinda crusta.

Punem capsunile in blendetr si le mixam.

Asezam in pahare in felul urmator: crema de vanilie jos, capsunile mixate la mijloc si deasupra frisca. Ornam cu capsunile ramase si dam la rece sau servim pe loc.

Este yummy, yummy!

TIPS-URI

1

Daca sunt acrisoare capsunile se pot mixa impreuna cu un topping de capsuni sau de altceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar, cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Trifle cu capsuni