Desert la pahar cu cus-cus si gutui

de vio_dreams in Dulciuri, 19 Oct 2014 | 7168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr paste cus-cus
  • 3 gutui mari (cca 1 kg)
  • 400 ml lapte
  • 4+2 linguri zahar
  • 200 gr zahar
  • 25 gr unt
  • esenta vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu cus-cus si gutui:

Curatam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu 200 gr zahar. Lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop gros.  Il lasam deoparte sa se racoreasca.

Punem doua linguri de zahar intr-o craticioara pe foc si le caramelizam. Atentie sa nu ardeti zaharul fiindca devine amar. Adaugam untul in caramelul fierbinte si dupa ce untul este incorporat adaugam gutuile taiate feliute mici. Lasam pe foc pana gutuile incep sa se inmoaie.

Fierbem laptele impreuna cu cus-cus-ul, 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu cea a laptelui cu orez.

Incepem sa asamblam desertul in pahare. Punem mai intai un strat de cus-cus fiert in lapte. Nivelam.

Adaugam un strat de gutui caramelizate si  nivelam.

Continuam cu un strat de cus-cus. Nivelam si dam la rece cateva minute.

Adaugam deasupra jeleul  de gutui caldut (nu il lasati sa se raceasca fiindca se va intari). Dam la frigider pana cand se intareste jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu cus-cus si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri