Desert madlene cu lamaie si coacaze

de katty in Prajituri, 21 Apr 2018 | 8529 vizualizari

 

M-am indragostit de aceste prajiturici pufoase ce se fac imediat, asa ca o sa mai vedeti si alte variante.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua intregi
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 120 gr unt 82%grasime
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 80 gr coacaze deshidratate
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert madlene cu lamaie si coacaze:

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele, amestecam usor, apoi turnam compozitia in forme speciale (recomand pe cele de silicon, care nu necesita a fi unse cu unt si tapetate cu faina). Daca avem forme de silicon le asezam in tava mare de la cuptor. Punem formele la cuptorul preincalzit la foc mediu, pana se rumenesc usor pe margini.

Scoatem madlenele si le rasturnam pe un gratar la racit. Cernem deasupra zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert madlene cu lamaie si coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (10)

mirela0911 1

22.04.2018, 10:10

Si frumusele si bune!

-Licurici- 1

23.04.2018, 11:08

Delicioasa combinatie!

Ancutsa 1

01.05.2018, 15:54

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si bezea