Desert mere coapte cu inghetata

de AlexTeacher in Dulciuri, 3 Oct 2017 | 8027 vizualizari

 

Merele coapte sunt un desert foarte simplu de facut, iar pe mine ma duce intotdeauna cu gandul la toamna, la inceputul scolii. Poti pune acest desert pe lista preparatelor cu care poti sa-i dai gata pe musafirii de ultim moment.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 100 g de stafide
  • 4 batoane de scortisoara
  • 2 lingurite de scortisoara pudra
  • 4 linguri de zahar brun
  • 100 g unt
  • 1 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 ml de cognac sau cherry
  • cam 300 ml de apa fiarta
  • 4 boabe de cardamon si ienibahar
  • inghetata de vanilie sau caramel pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere coapte cu inghetata:

Scobeste merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i semintele si adauga-le in apa din tava.

Pune batoanele de scortisoara in interiorul merelor, apoi adauga stafidele. Stropeste apoi merele cu cognac sau cherry. Amesteca zaharul brun cu scortisoara macinata si presara pe deasupra. Pune cubuletele de unt pe fiecare mar in parte.

Introdu merele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Verifica-le din cand in cand si scoate-le cand acestea sunt coapte si moi. Scoate-le pe farfurie, stropeste-le din abundenta cu sosul format in tava si serveste-le cu cate un scoop generos de inghetata si topping la alegere. Eu am mers pe mana vaniliei – nu ai cum sa dai gres!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui