Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

de Oana in Prajituri, 3 Mai 2018 | 3494 vizualizari

 

Un deliciu, un rasfat dulce!

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 50 g zahar brun
  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • 100 g branza de vaci
  • 100 g faina integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Crema:

  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 g lapte
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • + capsuni pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni:

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si se pun in compozitie.

Se tapeteaza cu ulei si faina formele de minitarte si se toarna compozitia. Se niveleaza si se coc la 160 de grade C, pentru 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scot apoi din cuptor si se lasa la racit, apoi se scot din forme si se intorc cu baza deasupra.

Pentru crema, se pune laptele la fiert. Separat se amesteca oul cu zaharul cu un tel, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna deasupra laptele fierbinte, putin cate putin. Se pune craticioara din nou pe foc mic si se amesteca cu telul pana se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se pune vanlia si coaja rasa de lamaie.

Se pune crema deasupra fiecarei tarte si se decoreaza cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie