Desert negresa cu nuca si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Dec 2018 | 19500 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"
Sponica si foarte delicioasa, negresa asta cu blat pufos ma scoate din orice incurcatura :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g margarina Unirea
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • 200 g ciocolata +2 linguri de lapte
  • nuca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuca si ciocolata:

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.

Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. In primele 15-20 de minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu se lasa prajitura.

Intr-o craticioara punem ciocolata si laptele si le lasam la foc mic amestecand continuu pana cand se topeste.  O turnam peste negresa si presaram nuca maruntita.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava mare cu dimensiunile de 30/25 cm.

2

Se poate lasa si fara glazura de ciocolata, este pufoasa si delicioasa oricum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si capsuni