Desert negresa cu piersici si nuci

de oanapl in Prajituri, 22 Noi 2020 | 2280 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu cacao, care sunt puțin mai amărui. Dacă au și fructe sunt perfecte.
Vă invit să încercați și această prăjitură și să vă convingeți că e delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 50 g cacao
  • ¼ linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 150 m ulei de floarea soarelui
  • 150 ml lapte
  • 50g nuci
  • esență de rom
  • 1 praf de sare
  • 3-4 piersici din compot
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu piersici si nuci:

Se cern într-un bol încăpător făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul, laptele și esența de rom și se omogenizează compoziția.

Se adaugă compoziția uscată peste cea umedă și se mixează cu mixerul pentru câteva secunde, apoi se continuă omogenizarea ușor, cu o spatulă, prin mișcări de jos în sus.
Se taie 2 piersici în cubulețe, se adaugă peste aluat și se omogenizează. Nucile se taie / rup în bucăți mai mici și se adaugă în compoziție.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt – eu am folosit o tavă de 28/19 cm
Se adaugă deasupra 1-2 piersici tăiate în felii.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute (până când trece testul cu scobitoarea).
Se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu piersici si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Briose negrese