Desert negresa cu visine si ciocolata

de stefy_a in Prajituri, 5 Mai 2019 | 1869 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava de 24x35cm :
  • 300 g visine
  • 7 oua
  • 500 g faina
  • 130 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 300 ml ulei
  • 60 g cacao
  • un plic praf de copt - 10 g
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • sucul lasat de visine – la mine au iesit vreo 30 ml
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 20 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu visine si ciocolata:

Se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga uleiul in ploaie si se amesteca foarte bine. Se adauga si laptele, iar apoi faina putin cate putin amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.

Se amesteca cu o lingura de jos in sus pana la incorporarea totala a fainii. 

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si peste ea se adauga visinele.

Se da tava la cuptor la 175 grade C, pentru 35-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se pregateste sosul de ciocolata.

Intr-o craticioara se pune sucul lasat de visine si se incalzeste pe foc. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se adauga ciocolata si untul. Se amesteca bine pana la topirea acestora – rezulta un sos dulce acrisor foarte bun.

Se taie negresa in patratele si se torna sosul peste ea in tava, avand grija ca sosul sa patrunda printre taieturi.

Se lasa prajitura cateva ore la frigider si se serveste cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura mea Televizor cu foi de cacao