Desert pancakes (clatite) de post

de deyutzky in Dulciuri, 17 Apr 2021 | 7902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/2 cani de faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • cateva linguri de ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pancakes (clatite) de post:

1. Adaugati intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati cu un tel.

2. Adaugati apoi apa minerala si amestecati putin

3. Adaugati uleiul si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa. Nu o amestecati foarte mult.

4. Ungeti o tigaie cu putin ulei si turnati aluat cu ajutorul unui polonic.

5. Lasati la foc potrivit cateva minute pana cand se formeaza niste bule deasupra clatitei, apoi o intoarceti cu o spatula.

6. Lasati sa se faca si pe partea cealalta.

7. Procedati la fel si cu restul de aluat.  

Le puteti servi simple sau cu ce topping va place. Eu am adaugat putina miere. Merg de minune alaturi de gemurile sau dulceturile preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pancakes (clatite) de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu Finetti si banane