Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni

de Tabita _ in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 2883 vizualizari

 

De fiecare data papanasii sunt un succes. Tuturor le plac.

Sunt deliciosi.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru prajit

Decor:

  • 200 ml smantana
  • 150 g gem de capsuni
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni:

Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator.
Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga prin cernere si se amesteca.
Se va obtine un aluat moale.
Nu se framanta.
Se acopera castronul cu o folie de plastic si se lasa la rece pentru 30 de minute.
Am scos aluatul din frigider si l-am pus pe un blat infainat cu putina faina.
Am intins o foaie si am decupat inelele cu ajutorul unui pahar si a unui dop de sticla. Apoi am modelat cu mana pentu a da forma dorita. De asemenea, bilutete le-am modelat tot cu mana.
Cat au stat pe blatul de lucru s-au mai umflat putin.
Am pus uleiul intr-o oala mai adanca si am inceput sa le prajesc.
Uleiul trebuie sa fie bine incins.
Se prajesc 2 sau 3 minute sau pana capta o culoare aurie.
I-am scos si i-am asezat pe hartie absorbanta.
I-am transferat apoi pe farfuri si i-am ornat cu smantana si gem de capsuni.

TIPS-URI

1

Optional se poate adauga si coaja de lamaie sau de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti cu smantana si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Tabita _ 1

07.04.2020, 04:28

Adi multumesc

Tabita _ 1

07.04.2020, 04:28

Cris

Rocsi 1

11.04.2020, 20:26

Sunt o nebunie, foarte buni si gustosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu cacao si ness