Desert pasca fara aluat by merisor

de Bya Ralu in Dulciuri, 30 Mar 2018 | 3480 vizualizari

 

super super buna! multumesc merisor pentru reteta https://retetemerisor.ro/2016/04/pasca-fara-aluat.html
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza de vaci
  • 200 gr branza telemea de vaci
  • 100 gr stafide
  • 8 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom si vanilie
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat by merisor:

Branza de vaci o amestecam cu telemeaua sfaramata cu o furculita.

Stafidele le punem intr-un bol cu esenta de rom.

Albusurile se separa de galbenusuri, se bat spuma cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si pesmetul si omogenizam cu branza de vaci.

Galbenusurile se adauga peste branza, punem si stafidele scurse de esenta de rom si omogenizam.

Bezeaua obtinuta din albusuri se incorporeaza usor in branza de vaci.

O forma rotunda de blat de tort o acoperim cu hartie de aluminiu sau de copt sau tapetam cu unt peretii formei.

Se toarna compozitia in forma,si se da la cuptor pentru circa 40-45 minute.

Eu am facut in 2 forme.

Stingem cuptorul si lasam pasca sa se raceasca in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat by merisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert saraberne