Desert Pavlova, cu rochie de vara intr-o toamna

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Oct 2020 | 1668 vizualizari

 

Stiu, nu ma pot abtine, ma fascineaza acest desert , asa ca Pavlova loveste din nou, nimic nou. Mi-a ramas de la gogosile prestate 2 albusuri si mi-am zis ca merg la fix transformate intr-o Pavlova. Am dansat impreuna cu albusurile le-am batut pana n-au mai putut de tapene decat sa strige ''vrem Pavlova, vrem Pavlova''.....au cerut le-am dat.....si uite asa domnisoara Plavova si-a imbracat fusta de vara in plina toamna si-a stat cumnite la o minisedinta foto.....:))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri
  • 150 g zahar tos
  • 1 lingurita plina cu amidon
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • Umputura
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar farin
  • Decor
  • zmeura
  • banuti de ciocolata neagra Callebaut
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pavlova, cu rochie de vara intr-o toamna:

Cele 2 albusuri le-am pus intr-un bol, am presarat un praf de sare si am mixat foarte bine. Am amestecat zaharul cu amidonul apoi l-am adaugat peste albusurile batute spuma, putin cate putin si am mixat continuu, la final am adaugat si otetul, am mai mixat cateva minute, in final am obtinut o bezea tare, lucioasa si frumoasa. Am pus hartie de copt in tava de la cuptor, am modelat fusta Pavlovei. Cuptorul l-am incins bine, apoi am redus focul la mic, am introdus tava in cuptor si am lasat usa de la cuptor intredeschisa ( daca nu sta ea de buna voie, bagati intre usa si cuptor o lingura de lemn). Am lasat cca 2,5 ore sa se usuce frumos si sa ramana alba. ideea este ca trebuie sa se obtina o bezea crocanta la exterior si moale la interior. Am lasa-t-o sa se odihneasca pana a doua zi, cand am decorat-o.

 Umplutura : Am pus smantana rece intr-un bol la fel de rece, am mixat bine, am adaugat lingurita de zahar, nu trebuie sa fie dulce, este suficient de dulce bezeaua,am mai mixat cateva minute, pana am obtinut o frisca ferma.

 Decorare: Am pus  frisca intr-un posh si am ornat fusta Pavlovei, apoi am decorat-o cu zmeura si banuti de ciocolata neagra Callebaut. Si binenteles dupa ce termin de scris  o savurez pe indelelte. Simplu, delicos, aspectos.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova, cu rochie de vara intr-o toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.10.2020, 20:03

Arata tare bine pavlova ta de toamna!

madi_marin 1

09.10.2020, 12:45

Arata delicios! Si noua ne place mult si mai facem din cand in cand

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:23

O splendoare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu gem