Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Noi 2018 | 7151 vizualizari

 

...de casa desigur!
Va invit cu drag la o placinta calda imbietoare, delicioasa, cu aluat preparat acasa rapid! 
Am ales aluatul de la cremsnitul rapid delicios si ma bucur ca am fost extrem de inspirata, mergeeeee perfect cu branza dulce sarata si vanilata aromata cu coaja de portocala si este  atat de frageda incat se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Aluat foietaj rapid:

  • 200 gr. unt gras( 82%)
  • 200 gr. faina patiserie
  • un praf de sare
  • o lingura plina smantana( 20%)
  • 1 ou mediu
  • 1 cutie de amidon la discretie pentru infainat

Umplutura de branza dulce sarata:

  • 1 kg branza dulce
  • 340 gr. branza sarata
  • 4 oua
  • 200 gr. smantana
  • 350 gr. zahar
  • 100 gr. faina
  • vanilie
  • coaja de portocala( BIO) razuita
  • 1 lingurita praf de copt( jumatate de pachetel)
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Tava 26/36 cm

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj:

Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si se pune in folie la rece pana preparam umplutura.

In acelasi lighenas in care am preparat aluatul( vedeti nu e nevoie sa spalam prea multe vase :)))) ) punem branza dulce, branza sarata, ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala, smantana, faina si praful de copt si cu un tel amestecam pana ce omogenizam toata compozitia.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in doua bucati, prima bucata o intindem la dimensiunea tavii.

Cel mai usor se intinde pe o suprafata bine presarata cu amidon, se muta aluatul in tava pregatita, unsa cu unt si se asaza deasupra umplutura de branza.

Cealalta foaie o intindem la dimensiunea tavii de cuptor, o asezam in tava de cuptor si o vom coace in acelasi timp cu placinta, in cuptorul incins la 180 de grade..

Cand  foaia ( cea din tava de cuptor) s-a rumenit, urmarim dupa 15- 20 de minute, scoatem tava sio lasam la racit.

Placinta va mai sta la cuptor in total in jur de 40 de minute, cand este gata o scoatem o lasam cateva minute sa se mai raceasca, apoi  presaram deasupra foaia cealalta pe care o vom sfarama usor.

Presaram deasupra zahar pudra vanilat, o portionam si o mancam cu mare placere.

TIPS-URI

1

Daca va plac stafidele, puneti din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

02.12.2018, 19:27

Multumesc Dantes!

RuxyRux 1

02.12.2018, 19:28

Pe bune tu Gabytule drag? ))))) Hai vino la mine asa te astept !

mihaelar63 1

10.01.2019, 13:20

Desigur si foarte buna , daca este preparata de tine

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti