Desert placinta cu dovleac

de adela_64 in Prajituri, 20 Oct 2014 | 18469 vizualizari

 

Suntem intr-o perioada cand dovleacul este rege ! Va voi oferi o reteta de placinta foarte simpla si extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg dovleac
  • 5 linguri cu varf de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita scortisoara
  • un pachet foi de placinta (400 g)
  • ulei pentru uns foile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

Spalati bine coaja dovleacului, curatati-l de seminte, taiati-l felii cat sa intre pe gura robotului sau cat sa va fie usor sa-l dati pe razatoarea mare, cu coaja cu tot. Da ati citit bine, cu coaja cu tot ! Nu va mai chinuiti sa curatati dovleacul de coaja. Coaja dovleacului este dulce si plina de vitamine, va asigur ca nu veti simti nimic neplacut, din contra!

Deci se rade dovleacul la robot sau pe razatoare, se pune intr-un castron, se pune zaharul peste el, coaja de lamaie, 2-3 plicuri zahar vanilinat si se amesteca bine. Se lasa asa cca. 20 de min. pana dovleacul si-a lasat zeama si s-a inmuiat. Pregatim intre timp o tava cu latura de aproximativ 25 x 30 cm, o ungem bine cu ulei, punem in ea 3 foi unse intre ele cu ulei, stoarcem o mana buna de dovleac bine, bine de tot, il imprastiem peste foi presaram scortisoara (eu n-o amestec in compozitie nici la dovleac si nici la mere pentru ca ii schimba culoarea, si ar fi pacat!  Repetam operatiunea pana se termina dovleacul, ies cam trei straturi de dovleac si 4 de foi.

Se da placinta la cuptor la 170 de grade pentru 20 de minute, se scoate iar pe deasupra, cu lingura se pune o parte din siropul lasat de la storsul dovleacului, pe care-l strecuram ca sa fie curat fara resturi de dovleac ras si se da iar la cuptor pentru 15 min. N-o puneti toata odata! Repetati oparatiune de doua ori. Dupa ce s-a rumenit bine placinta este gata. Se lasa la racit si se serveste pudrata cu zahar ! S-o serviti cu placere !

TIPS-URI

1

Atentie la siropul ramas! Nu trebuie sa-l puneti tot ca riscati ca prajitura sa fie prea moale. Oricum dupa mine este cea mai buna reteta cu dovleac din cate am mancat pana acum.

2

Mai puteti pune si nuca tocata grosier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Invartita cu mere