Desert placinta cu iaurt si stafide

de rena in Dulciuri, 16 Dec 2013 | 97870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • 800 gr iaurt scurs (sau grecesc)
  • 4 oua
  • 200 gr stafide
  • 250 gr zahar
  • 50 gr gris
  • unt pentru uns foile
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt si stafide:

Crema: Batem ouale, punem iaurtul, zaharul, grisul, stafidele si vanilia. Amestecam usor, radem coaja de portocala si lamaie.

Luam o tava, o ungem cu unt si asezam jumatate din foi unse una cate una cu unt, punem crema de iaurt si adaugam jumatatea cealalta de foi, unse si ele una cate una.

Taiem in portii potrivite si o bagam la cuptorul incalzit pana se face o culoare aurie (180 de grade, aprox 40 minute).

O lasam sa se raceasca si o presaram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce