Desert placinte poale-n brau

de Ina in Dulciuri, 9 Apr 2016 | 34157 vizualizari

 

La cat sunt de bune, n-au nevoie de nicio introducere!
Urmati reteta si va veti convinge!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 700 gr faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 150 ml iaurt gras
  • 2­-3 linguri ulei de masline
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 10 g drojdie uscata

Umplutura:

  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 100 g branza framantata ( sau telemea de vaca sau oaie data pe razatoare )
  • 4­-5 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • esenta de vanilie

Uns:

  • 1 galbenus
  • 2-­3 linguri lapte

Decor:

  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte poale-n brau:

Aluat: Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine ( intai lichidele si la final ingredientele solide) si am setat masina pe programul de framantare si dospire. Bineinteles ca puteti framanta aluatul si cu mana sau cu un robot de bucatarie.

Umplutura: Intr-un castron am amestecat cele doua tipuri de branza cu zaharul, vanilia, ouale si smantana. Am oogenizat bine compozitia.

Cand aluatul a crescut, l-­am rasturnat pe masa de lucru infainata si am inceput sa rup din el bucati pe care le-am intins cu sucitorul formand dreptunghiuri groase de jumatate de centimetru. 

Fiecare foaie de aluat am portionat-o cu cutitul in patrate de cca 15/15 cm in mijlocul carora am pus gramajoare din compozitia de branza cu ou. Colturile patratului le-am adus spre centru peste gramajoara de branza, unindu-le prin presare usoara pentru a nu curge umplutura la copt. 

In tava tapetata cu hartie de copt am asezat placintele lasand intre ele spatiu suficient, apoi le-am acoperit cu un prosop si le-am lasat sa creasca la loc cald 30 de minute.

Dupa ce au crescut le-am uns cu galbenusul de ou amestecat cu 2-3 linguri cu lapte si le-am copt la foc mic pana s-au rumenit frumos (maxim 25-30 minute, la 180 de grade, in functie de grosimea aluatului). 

Scoatem placintele din tava si le pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

Numarul de portii depinde de marimea poalelor in brau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Boccelute cu branza dulce