Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale

de Oana in Prajituri, 28 Sep 2017 | 16821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 2 linguri praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 350 ml apa
  • 250 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale:

1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta.

2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle.

3. Sparge 4 oua si bate-le cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul vanilat si zaharul. La final ar trebui sa ai o crema lucioasa.

4. Adauga coaja de la o portocala si uleiul, putin cate putin. Rastoarna si iaurtul grecesc peste si amesteca bine. 

5. Pune toata compozitia peste foile uscate si lasa-le 5 minute sa se inmoaie. Baga totul la cuptor la 170 de grade C si in 30 de minute o sa fie gata.

6. Pentru sirop, pune pe foc 350 ml apa si 250 g zahar si 250 ml de suc de portocale proaspat stors si coaja de la inca o portocala. Lasa totul pe foc pana se topeste zaharul.

7. Scoate prajitura, lasa-o sa se raceasca, tai-o cubulete si toarna siropul cald peste. Trebuie sa stea la insiropat minim o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone