Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

de Rocsi in Prajituri, 27 Iun 2021 | 4117 vizualizari

 

Week-end-ul aceasta ne-am bucurat de o prajitura fabuloasa! Ultima data cand am mers la cumparaturi, mi-au aparut in fata ochilor niste oreo cu menta. Ii zic sotului: astia merg perfect intr-un desert cu fructe. Am luat cateva pachete si a trebuit sa gandesc si o reteta. Si cum suntem in plin sezon de fructe delicioasa, am optat pentru cirese. Blatul umed cu iaurt, iar crema de vanilie spumoasa, combinate toate, mi-a iesit una din cele mai faine, delicioase si minunate prajituri! Rasfat, curcubeu pe cerul gurii, bucurie pentru noi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 150 gr iaurt natural
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • vanilie
    • 400 gr cirese
    Pentru crema de vanilie:
    • 3 galbenusuri
    • 7 linguri zahar
    • 650 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 200 gr unt 80% grasime
    • 1 plic vanilie bourbon
    • 350 gr oreo cu menta
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 1 lingura zahar pudra
    • cirese pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta:

Blatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Amestecati galbenusurie cu uleiul, le incorporati in bezea. Adaugati iaurtul, vanilia, mixati usor. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati peste compozitia de oua si amestecati cu o paleta, pana sunt bine incorporate. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, asezati ciresele. Deasupra puneti usor compozitia de blat, o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 20 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.

Crema de vanilie: Scoateti untul de la rece, sa fie moale. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu zaharul cu un tel. Turnati laptele treptat si amestecati continuu. Adaugati vanilia, amidonul, amestecati bine si transferati cratita pe foc. La foc mic, invartiti in crema pana se ingroasa. O dati deoparte, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit, o mixati 1 minut. Adaugati untul de la temperatura camerei, in 3 transe si mixati bine, pana obtineti o crema spumoasa. In tava in care ati copt blatul, puneti hartie de copt. Asezati blatul cu ciresele in sus, puneti jumatate din crema si o nivelati. Asezati oreo unul langa altul, puneti restul de crema, o intindeti bine. Acoperiti prajitura cu folie, o dati la rece peste noapte. Smantana pentru frisca rece, o mixati impreuna cu zaharul pudra, pana devine spumoasa. O puneti intr-un pos. Scoateti prajitura de la rece. O portionati, puneti cate un mot de frisca pe fiecare. Decorati cu cirese si frunze de menta! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (17)

Rocsi 1

04.07.2021, 19:35

Multumesc mult!

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:38

Wow ! Ce combinatii, o prajitura irezistibila!

Anett 1

03.12.2021, 16:19

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu crema de iaurt si cirese