Desert prajitura cu crema de mure

de Lau in Prajituri, 2 Mai 2019 | 2307 vizualizari

 

"retete pentru mese in familie".

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 30 g cacao
  • 3 linguri nutella
  • 1 praf de copt
  • 200 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • Crema de mure
  • 500 g mure congelate
  • 100 g zahar pudra
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml frisca vegetala
  • 2 plicuri de gelatina
  • 100 ml lapte de cocos
  • Decor
  • 1 ciocolata negra
  • 100 ml frisca vegetala
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de mure:

Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam nutella si amestecam pana ce se omogenizeaza; cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, adaugam esenta, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Incorporam albusurile cu miscari de jos in sus, turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (32/22 cm)

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Crema de mure-intr-o cratita adaugam murele, zaharul si laptele de cocos, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se formeaza un sos.

Mixam smantana cu frisca pana ce devine ferma, adaugam sosul de fructe racit, gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic (,lasam cateva secunde dupa care turnam peste crema in fir subtire, amestecand continuu)

Amestecam bine si dam la rece 10 min.

In tava in care am copt blatul asezam prima foaie de blat-insiropam adaugam 1/2 crema -a 2 foaie insiropam si crema ramasa.

Dam la rece cateva ore dupa care decoram cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de fructe de padure