Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

de Rocsi in Prajituri, 27 Mai 2021 | 4459 vizualizari

 

Acum, dupa mese imbelsugate si pline de calorii, parca mi s-a facut pofta de o prajitura cu crema! Dar ca sa nu ma simt vinovata ca mananc o felie mai mare, am pregatit-o cu indulcitor 😀😀...Am folosit lamaie atat in blat cat si in crema, fructe de padure, fiind usor acrisoara, asa cum ne place! Se face destul de simplu si toata lumea a fost incantata de cum a iesit! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
    • 4 linguri ulei
    • zeama de la 1/2 lamaie mai mare
    • 6 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    Crema de fructe de padure:
    • 300 ml smantana pentru frisca
    • 4 linguri crema tartinabila alba ca zapada
    • 500 gr fructe de padure congelate
    • 2 linguri pline amidon
    • 2 linguri indulcitor pulbere premium 1:2 (sau 4 linguri zahar)
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • capsuni
    • frunze de menta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie:

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, uleiul si zeama de lamaie. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati peste oua, amestecati usor cu o paleta. La final incorporati si coaja rasa de lamaie. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 14 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Taiati capele si le indeparatati, apoi taiati 3 fasii egale.

Crema de fructe de padure: Intr-o cratita puneti fructele de padure cu indulcitorul. Le transferati pe foc, le lasati sa clocoteasca 2-3 minute. Amidonul il dizolvati cu 4-5 linguri de apa rece. Dati focul la mic la fructe, turnati amidonul dizolvat, amestecati continuu pana se ingroasa. Luati cratita de pe foc, o acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca jeleul. Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana prinde putin volum. Adaugati crema tartinabila alba ca zapaba, coaja rasa de lamaie si le mixati. Puneti jeleul rece de fructe si mixati pana obtineti o crema omogena. O dati la frigider pentru o ora. Pe o tava asezati hartie de copt si prima fasie de blat. O insiropati putin, pentru ca blatul este usor uscat, precum pandispanul. Folositi un sirop cu lamaie sau vanilie.  Puneti 1/3 din crema, o nivelati usor, sa nu curga pe margini. Asezati a doua fasie de blat, insiropati, inca 1/3 din crema. Puneti ultima fasie de blat. Restul de crema o puneti intr-un pos si formati cateva moate. Acoperiti prajitura si o dati la rece peste noapte sau macar 2-3 ore. A doua zi o decorati cu capsuni proaspete si menta. O portionati si serviti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri cu ciocolata si crema de vanilie