Desert prajitura cu mascarpone si visine

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Iun 2015 | 25249 vizualizari

 

Trebuia sa-mi inving teama de gelatina, odata si odata. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare

Crema:

  • 500 g mascarpone Delaco (2 cutii)
  • 300 ml smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 400 g visine

Sirop:

  • zeama de visine
  • apa
  • 3-4 linguri zahar

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mascarpone si visine:

Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24 cm) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor 20-25 minute la 180 grade.

Se lasa se se raceasca si se taie in doua. Visinele se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Crema: Se pune gelatina la inmuiat in apa. Se mixeaza mascarpone cu smantana si zaharul pudra. Se adauga gelatina topita si visinele si se amesteca.

Sirop: Din zeama lasata de visine cu apa si zahar se face un sirop care se lasa la racit.

Asamblare: Se tapeteaza tava in care am facut blatul cu folie alimentara si se pune prima jumatate de blat. Se insiropeaza moderat cu siropul rece. Se pune crema si se niveleaza. Se pun visinele scurse bine. Se pune cealalta jumatate de blat, se insiropeaza, se strange folia deasupra si se pune in frigider pentru 3-4 ore.

Glazura: Se pune smantana pe foc, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se adauga untul si se omogenizeaza.

Se scoate prajitura din frigider, se scoate din folie si se glazureaza.

Pofta Buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Este bine daca sta la frigider de seara pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura simpla cu mere