Desert prajitura cu mere si bezea

de nadina73 in Prajituri, 18 Mar 2010 | 59671 vizualizari

 

Ti se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Umplutura:

  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • sucul de la 1 lamaie
  • coaja de lamaie

Blat:

  • 300 faina
  • 5 galbenusuri
  • 250 zahar
  • 18o ml ulei
  • 130 ml apa calda
  • coaja de lamaie
  • 1 plic drojdie uscata

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Umplutura: Merele se curata si se razuiesc prin razatoarea mare, apoi se calesc cu vanilia si zaharul, iar la final se pune scortisoara. Se rade coaja de la 1 lamaie, apoi se adauga si sucul.

Blat: Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi se pune uleiul si se mixeaza bine, apoi apa calda si drojdia, coaja de lamaie si faina si nu se mai mixeaza se amesteca cu o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata si unsa, apoi se baga la cuptor pentru10-15 minute. Apoi se scoate si se pun merele razuite si calite si se pune din nou tava la cuptor pentru inca 25 minute.

Bezea: Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul.

Inainte de a fi gata prajitura cu 5 minute se scoate tava si se pune bezeaua dupa care se pune din nou in cuptor.

Este o prajitura super buna si gustoasa si deloc costisitoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si stafide