Desert prajitura cu mere si branza

de oanapl in Prajituri, 16 Sep 2021 | 3159 vizualizari

 

Dacă tot a început sezonul merelor, vă invit să încercați o rețetă delicioasă și foarte ușor de pregătit.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 200 g făină
  • 2 lingurițe rase praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 200 g unt moale
  • 140 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 1 plic esență de vanilie
  • 4 ouă
  • 50g alune prăjite mărunțite

Pentru cremă:

  • 600 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr măcinat
  • 200 g smântână pentru frişcă
  • 3 ouă
  • 30 g amidon de porumb
  • esență de lămâie
  • 2 mere mari
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si branza:

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare.

Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi. Pui si alunele mărunțite și omogenizezi compoziția.


Torni compoziția într-o tavă (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt și o nivelezi cu o spatulă.
Pui brânza, zahărul măcinat, esența, ouăle și smântâna într-un bol şi mixezi cu un blender vertical până când obții o compoziţie cremoasă. Adaugi amidonul de porumb și omogenizezi. Torni crema peste blatul din tavă și nivelezi.

Speli merele, le tai în 4, îndepărtezi cotorul și le tai felii, apoi le așezi peste crema de brânză. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 55-60 de minute, până când se rumenește frumos.

Lași prăjitura să se răcorească o oră și apoi o tai și o servești.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere cafea si stafide