Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα

de MihaelaKitchen in Prajituri, 3 Oct 2017 | 4069 vizualizari

 

Una dintre retele soacrei mele grecoaice, un desert care se preparara foarte usor si pe langa asta este foarte aromat si pufos. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 225 grame zahar
  • 130 grame faina
  • 150 grame unt
  • 75 grame nuca macinata nu prea fin (ingredientul secret)
  • 25 grame migdale macinate
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 4 mere mici 250-300 grame mere tocate marunt sau rase si stoarse de sucul propriul
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα:

Untul si zaharul se mixeaza impreuna si dupa ce s-a omogenizat, se adauga ouale pe rand si amestecand pana devine o crema. Apoi, pe rand se adauga faina care a fost in prealabil incorporata cu sarea si praful de copt, coaja de lamaie, scortisoara, nucile si migdalele taiate in bucati potrivite, iar la final, se vor adauga merele si se amesteca pentru a se incorpora compozitia.

Punem compozitia intr-o tava 23 x 30 cm, tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 40 de minute, la 180 de grade Celsius. In acest timp, se face testul scobitoarei daca prajitura este gata. 

Dupa ce s-a racit complet, se poate taia si la final se pudreaza zahar tos si o putem servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada