Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone

de Veronica22 in Prajituri, 14 Oct 2017 | 3032 vizualizari

 

O prajitura care mie imi place foarte mult. Necesita putina rabdare,trebuie facuta de azi pentru maine insa rezultatul este fantastic.
Ingredient secret - gem

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua
  • 180 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri miere
  • 600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 borcane de gem de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone:

Foi:
Ouale se mixeaza bine cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea. Incorporam apoi si faina cu praful de copt. Lasam aluatul impachetat in folie alimentara pentru o ora, la frigider.
Impartim apoi aluatul in trei parti egale. Intindem trei foi egale pe care le punem pe hartie de copt pe dosul unei tavi. Se coc la foc rapid.
Lasam foile sa se raceasca.

Crema:
Crema mascarpone rece de la frigider se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se bate si apoi adaugam si crema mascarpone si mixam 4-5 sec. Crema se imparte in trei parti egale.
Gemul trebuie sa fie tinut in bucatarie la caldura, pentru a fi mai usor de intins.
Pentru a monta prajitura, intindem pe o foaie o paste de crema, apoi punem gemul (ingredientul secret) dintr-un borcan si-l intindem usor. Asezam peste gem a doua foaie si procedam la fel. Asezam si cea de-a treia foaie peste care intindem crema cat mai uniform si deasupra gemul.
Prajitura se da la rece, de preferat, peste noapte.
Cand se portioneaza, se poate decora cu zmeura proaspata si frunze de menta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine