Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti

de Moni_alex in Dulciuri, 19 Mar 2018 | 4427 vizualizari

 

O prajitura simpla dar foarte gustoasa si apreciata de cei care au gustat-o.
Prajitura am pregatit-o si la Revelionul Bucatarasilor din februarie.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar (450 g)
  • 1 cana de apa
  • 400 g nuci taiate grosier sau zdrobite
  • 3 linguri de cacao ( sau 2 de cacao si una de nesquik)
  • 1 lingura de ness
  • 500 g de margarina
  • 800 g biscuiti Petit Beurre
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti:

Nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se zdrobesc sau se taie grosier.

Biscuitii 500 g se rup in bucati mici, iar 300 g se macina sau se zdrobesc marunt.

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga cana de apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina taiata bucatele mici si se lasa la foc mic pana se topeste margarina.

Se da la o parte compozitia de pe foc, se adauga cacao cernuta, nessul, nucile, 500 g biscuiti rupti in bucatele si esenta de rom.

Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana ce compozitia devine omogena. Se lasa la racit.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 25/35 cm cu hartie de copt, se pune jumatate din cele 300 g de biscuiti macinati, apoi se rastoarna compozitia dupa ce s-a racit la temperatura camerei.

Se uniformizeaza si se preseaza bine compozitia cu mana sau cu fundul unui pahar.

Deasupra se presara cealalta jumatate de biscuiti macinati si putina nuca macinata.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se taie bucatele dupa preferinte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu o pregatiti de post, puteti folosi unt

2

Din pacate pozele de final nu sunt foarte clare, sunt facute noaptea tarziu, telefonul mi-a facut ceva figuri si era a patra prajitura pregatita pentru ziua unei colege

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca