Desert prajitura de post cu suc de rosii

de Rocsi in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 12148 vizualizari

 

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o pregatesc. M-am tinut de cuvant! Sper sa va placa si de ce nu, sa o pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 15 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 15 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putina zeama de lamaie pentru stins bicarbonatul
  • 500-550 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 litru lapte de soia (puteti folosi si apa)
  • 10 linguri zahar
  • 200 gr gris
  • 200 gr margarina la pachet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 borcan gem de prune de 400 gr (sau puteti folosi alt gem)
  • zahar pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu suc de rosii:

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi faina cernuta, treptat. Amestecam cat putem cu o lingura, apoi framantam cu mana. Aluatul obtinut trebuie sa fie nelipicos si foarte usor de lucrat. Il impartim in 4 bile si il dam la frigider 20 de minute. Ungem cu ulei dosul unei tavi de 24/27 cm. Rupem o bucata de hartie de copt, presaram faina pe ea, luam prima bila de aluat si o intindem pe hartia de copt. O asezam de dosul tavii, indepartam hartia de copt. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 8-9 minute. Cand vedeti ca incep sa se rumeneasca usor marginile, inseamna ca este gata.  La fel procedam si cu celelalte 3 foi. Le asezam pe un tocator si le lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita punem laptele de soia cu zaharul. Le transferam pe foc si cand da in clocot, dam focul la mic, punem grisul in ploaie timp in care amestecam continuu cu un tel. Cand s-a ingrosat ca o budinca, luam crema de pe foc si adaugam coaja rasa de lamaie. Amestecam, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca putin. Cand este calduta crema, adaugam margarina la temparatura camerei si mixam. La final incorporam zeama de lamaie si esenta de vanilie.

Asamblare: Asezam o prima foaie pe tocator, punem jumatate din crema, o nivelam. Asezam a doua foaie, venim cu gemul, il nivelam (de preferat gemul sa fie putin mai tare, al meu a fost putin molicel si a mai curs). Asezam iar foaie, restul de crema si ultima foaie. Acoperim cu o folie alimentara si dam prajitura la frigider peste noapte. A doua zi o portionam, o pudram cu zahar si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu visine si nuca