Desert prajitura "durere"

de stelianaioana in Prajituri, 28 Iul 2009 | 82494 vizualizari

 

Este foarte buna, pacat ca nu am o poza sa o si vedeti.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 16 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 2-3 linguri faina
  • 250 grame unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "durere":

Foi: se bat spuma albusurile cu 16 linguri zahar, dupa care se adauga nuca macinata, apoi faina. Se formeaza un aluat subtire ca de blat, se imparte in 4 portii. In tava se pune foaie pentru copt si se pune o portie din aluat. Pe rand, in felul acesta, se coc foile. Cand se scot foile de la cuptor trebuie dezlipite repede din tava ca sa nu se prinda hartia de ele.

Crema: 8 galbenusuri cu 16 linguri zahar se pun pe foc, la bain marin. Se tin pana se topeste zaharul, dupa care se adauga 2-3 linguri de lapte si faina. Se mai tine dupa aceea cam 10 minute pe aburi, amestecand cu un tel. Se i-a de pe foc si se raceste. Dupa ce s-a racit se adauga treptat 250 grame de unt moale.

Se ia cate o foaie si se umple cu crema, alternand foile si crema pana se termina. Pe deasupra se poate pune foarte putina crema si nuca macinata sau chiar taiata marunt si prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "durere"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

04.09.2013, 23:17

Nu stiu de ce...dar eu i-as spune..PLACERE

Bya Ralu 1

04.09.2013, 23:17

de ce se numeste "durere"?

dantes 1

05.09.2013, 07:10

Durere? nu cred

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath