Desert prajitura Egipteana

de Lily_Musat in Prajituri, 18 Ian 2011 | 116781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi:
  • 4 albusuri de ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 80 grame de nuci
  • Budinca de vanilie:
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri de amidon (faina)
  • 170 g unt
  • 1 esenta de vanilie fiola
  • Crema de frisca cu zahar ars si nuci:
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Egipteana:

Se fac patru foi si doua creme. Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci.

Foi: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi, nucile le amestecam cu faina si le adaugam cu lingura in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cu lingura din compozitie la distanta una de cealalta 2 foi, incercand sa le facem la fel de mari ca atunci cand se suprapun sa fie la fel. Se coc in cuptorul incins timp de 20 minute. Acelasi procedeu il repetam si pentru celelalate 2 foi. Este indicat sa asteptati sa preparati ingredientele pentru celelalte 2 foi inainte de a le scoate din cuptor pe primele ca sa nu se lase compozitia.

Crema 1: Punem intr-o cratita galbenusurile, zaharul, amidonul sau faina si adaugam treptat laptele amestecand cu telul. Punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Dam de pe foc cratita, adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam budinca sa se raceasca de tot.

Crema 2: Topim zaharul si il punem pe staniol sa se intareasca, apoi il faramam bine cu un facalet. Frisca batuta o amestecam cu zaharul ars pisat si cu nucile macinate.

Asamblare: Cele 4 blaturi coapte, care s-au racit intre timp le punem pe un platou. Impartim cremele in 3. Punem primul blat pe un platou, apoi punem budinca de vanilie, crema de frisca, apoi alt blat si tot asa alternam pana se termina. Ultimul blat il acoperin cu frisca, iar pe deasupra razuim ciocolata.  

Lasam prajitura la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

 Pentru foi dublam cantitatile din lista, pentru ca ne trebuie 4 foi in total.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Egipteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si nuca