Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra

de Cris2711 in Prajituri, 25 Aug 2018 | 4860 vizualizari

 

Este o reteta simpla si foarte delicioasa. Se preteaza si la o prajitura cu prune sau alte fructe-de ex. caise. Se prepara usor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 gr unt moale
  • 150 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplurura:
  • 1 1/2 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • Aluat razuit:
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 170 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra:

Cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius.

Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si mixam in continuare. Apoi se adauga si faina si praful de copt. Se mai mixeaza 2-3 minute, apoi compozitia de aluat se pune intr-o tava 40 x 30 cm (circa). Tava se unge in prealabil cu unt sau margarina.

Se pregatesc merele: Se curata de coaja,se taie in sferturi, se elimina cotoarele, iar apoi se taie feliute mici. Se pun intr-un castron unde se presara deasupra scortisoara si zaharul.

Compozitia de mere, scorrtisoara si zahar se presara pe toata suprafata aluatului.

Apoi se pregateste aluatul razuit de pus deasupra. Aceeasi procedura ca si la aluatul de baza, doar cantitatile specificate deasupra. Vezi ingrediente aluat razuit.

Se da la cuptor pentru circa 45 de minute, la 175°C.

Cand este rumena, se scoate de la cuptor si se serveste semicalda sau rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cu unt este foarte frageda

2

Se pot folosi alte fructe: Prune, caise, pere, etc

3

Langa o cafea sau o cana cu lapte-perfecta mai ales cand aveti musafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi