Desert prajitura insiropata cu ciocolata si crema de mascarpone

de - Andreea - in Dulciuri, 14 Noi 2018 | 6565 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la Laura, foarte buna a iesit prajitura!
Eu am folosit mascarpone in loc de ricotta (asa cum a folosit Laura) si nesquik in loc de cacao.
Un singur lucru poarte as schimba data viitoare: as injumatati cantitatea de sirop (dar asta deoarece noua nu ne plac prajiturile foarte insiropate ) 

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri Nesquik
  • un praf de sare

Pentru sirop :

  • 200 g ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa

Pentru glazura :

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 gr ciocolata

Pentru crema de branza :

  • 250 g mascarpone
  • 350 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra

Pentru decor :

  • inimi si bomboane colorate
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura insiropata cu ciocolata si crema de mascarpone:

Incepem prin a pregati blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor. 

Separat amestecam pesmetul cu nesquik si punem acest amestec in bol. Amestecam usor cu o spatula de jos in sus. 

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 160 grade (cuptor electric) sau 180 grade (cuptor pe gaz)  pentru 30-40 minute. 

Cand blatul este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca. 

Intre timp pregatim siropul. Punem laptele impreuna cu ciocolata la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit.

Inchidem focul si lasam sa se racoreasca pana vom insiropa blatul. In momentul cand vom insiropa blatul, turnam peste amestecul de ciocolata apa fierbinte.

Pregatim apoi crema de branza. Punem frisca lichida intr-un bol si mixam la viteza maxima pana ce se intareste. Adaugam zaharul pudra si mascarpone si mixam in continuare. Tinem crema la frigider pana in momentul folosirii. 

Cand blatul s-a racit il intepam din loc in loc cu o scobitoare. Turnam apoi toata cantitatea de sirop si lasam astfel in jur de 30 minute. 

Pregatim glazura. Punem apa cu zaharul la fiert pentru aproximativ 20 minute dupa care adaugam ciocolata maruntita si amestecam totul foarte bine. 

Blatul il taiem in patrate si turnam glazura cu ajutorul unei linguri pe fiecare prajitura in parte. Lasam sa se raceasca.

Ornam cu crema de branza si ornamente de ciocolata.

Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii. A doua zi este chiar mai buna! 

POFTA BUNA! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura insiropata cu ciocolata si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu branza dulce si toping de caramel