Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii

de Bon_Jovi in Prajituri, 10 Aug 2014 | 153702 vizualizari

 

Este o minunata prajitura nemteasca. Am luat reteta de la verisoara mea care traieste in Germania de 20 de ani. Se face foarte usor si este extraordinar de buna.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 1 kg ( 1000 gr) branza quark
  • 240 gr unt
  • doua plicuri esenta de vanilie bourbon (dr. Oetker)
  • 140 gr faina
  • 3 lingurite amidon
  • un praf de sare
  • 1,5 -2 cani coacaze rosii
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii:

Mai intai o sa va spun ce este quarkul (si pentru mine a fost ceva nou). Quark este un fel de crema de branza mai acrisoara si o gasiti in marile magazine la raionul de iaurturi si branzeturi. Doar ca este foarte fina. Este ceva intre iaurt si smantana. Se gaseste cu diferite procente de grasime. Eu am folosit quark cu 10 % grasime.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol se spumeaza untul la temperatura camerei cu zaharul la viteza mare. Se adauga pe rand cate un ou, apoi esenta de vanilie si quarkul si se mixeaza la viteza mica. Cand compozitia devine omogena se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de sare, care se incorporeaza incet, cu o spatula. Se toarna crema obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste usor. In ultimele 10 minute se presara deasupra coacazele.

Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar. Este minunata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

dantes 1

17.05.2016, 06:44

Super,trebuie sa o incerc si eu

Raluca57 1

17.05.2016, 08:29

Wow! Cum arată!!!!!!

VI 1

09.07.2020, 17:49

Pai si untul...cand se pune?!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu gem si zmeura