Desert prajitura Regala

de Geanina87 in Prajituri, 1 Ian 2014 | 274821 vizualizari

 

Este una dintre cele mai delicioase prajituri!! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o foaie:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 5 linguri de nuca macinata
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Regala:

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi punem faina, bicarbonatul stins si amestecam cu o lingura incet, de jos in sus.Incorporam cu grija si nuca, dupa care tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici (in jumatate decat cea de la aragaz) si dam la cuptorul preincalzit la 180° pentru 15 minute sau pana se rumeneste usor. Repetam operatiunea inca de doua ori pana cand sunt gata toate cele trei foi ale prajiturii.

Galbenusurile, zaharul pudra si esenta de vanilie se pun la bain-marie si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa apoi deoparte la racit, dupa care se incorporeaza cu untul mixat spuma (untul trebuie sa fie la temperatura camerei).

Incepem sa montam prajitura: foaie, crema, foaie, crema, iar pe ultima foaie intindem un strat subtire de crema peste care radem ciocolata. Lasam la rece pentru cel putin 1 ora si apoi o taiem si nu ne lasam pana cand n-o terminam :)) E super delicioasa ;)

 

TIPS-URI

1

Se coc 3 foi individual.

2

Peste ultima foaie se poate pune si o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Regala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de vanilie