Desert prajitura rustica cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 13 Ian 2018 | 1637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 140 g zahar
  • 50 g unt
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • o priza sare
  • 1lg-ta esenta vanilie
  • 3 lg-te coaja lamaie
  • 4 mere
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rustica cu mere:

Din 140 g zahar, se opresc 3 lg (care se presara la sfarsit, peste mere). Restul se amesteca cu galbenusurile, pana se albesc.

Untul se topeste si se toarna (racit) 1/2 din cantitate peste oua,apoi se adauga laptele si amestecati. Se pune o priza de sare, faina cernuta, praful de copt, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se toarna aluatul intr-o oala cu diametru de 23 cm, tapetata cu hartie de copt.

Merele se curata de coaja, se taie felii si se pun peste aluat. Deasupra se toarna untul topit (ramas) si se presara cele 3 lg zahar.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 30-35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti ANZAC