Desert prajitura saseasca cu branza dulce

de MotanLaOale in Prajituri, 1 Apr 2014 | 57704 vizualizari

 

Crisulina este de vina ca m-a pus la munca! :)))) Si uite asa, incet, incet am ajuns si la reteta cu numarul 450, alaturi de voi!

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 3 linguri zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf sare
  • 100 g stafide
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura saseasca cu branza dulce:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si 3 linguri zahar. Cand fierbe se pune grisul si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte.

Intr-un castron se amesteca branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, faina, untul topit si coaja de lamaie.

Se tapeteaza cu unt o tava (sau forma) si se intinde grisul pe toata suprafata.

Se presara stafide si se preseaza un pic in gris cu palma.

Se toarna deasupra amestecul de branza si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos este gata.

Se lasa sa se raceasca in tava.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Grisul doar se amesteca bine cu laptele, nu se fierbe deoarece sa intareste si se intinde greu in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si bezea