Desert prajitura Simi

de La Ancuta in Prajituri, 13 Sep 2011 | 97536 vizualizari

 

Astazi va servesc cu prajitura, la ceas aniversar :). Astazi se implineste un an de la prima mea postare pe Bucataras si tocmai am ajuns la reteta cu numarul 300. Voi toti sunteti raspunzatori pentru aceasta dubla aniversara, pentru ca am venit pe acest site si nu am mai putut pleca :) Fiind o dubla aniversare, fiecare primeste 2 portii de prajitura :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 albusuri
  • 150 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 200 g nuca macinata
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • Glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • Crema:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 50 g nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Simi:

BlatulMixam bine untul moale cu zaharul pana devine spuma. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi le incorporam usor in crema de unt. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste crema de unt si albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza. La final adaugam nuca macinata, sucul si coaja rasa de lamaie si amestecam usor.

Turnam aluatul in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra.

Glazura:  Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra. Intindem glazura pe blatul fierbinte. Lasam prajitura in cuptorul cald (focul sa fie stins) pana se usuca glazura (~10 minute).

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi scoatem prajitura din tava.

Crema: Mixam untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Adaugam apoi cacaua si nuca macinata si omogenizam. La final adaugam esenta de rom si amestecam bine.

Intindem crema pe prajitura rece si nivelam. Deasupra presaram 50 g nuca macinata.

Portionam si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Simi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (88)

laura_n 1

03.10.2013, 14:30

haideti cu 69! ) mai trebuie 3 voturi

babi5 1

04.10.2013, 08:30

@}javascript:void(0);-

La Ancuta 1

04.10.2013, 09:20

Gata Laura, s-a rezolvat )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate