Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

de mihaelar63 in Prajituri, 13 Apr 2020 | 3368 vizualizari

 

  Multumesc Andra pentru reteta : https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mere-svaba-70504.html. Am ajustat reteta dupa gustul meu si am redus din oua si zahar. Oua nu am avut, zahar nu am dorit. Emotii am avut si eu ca imi va iesi cu mai putine oua o mandrete de placinta. Spre surpriza mea prajitura a crescut foarte frumos.
 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua de tara
  • 4-5 mere din gradina
  • 150 gr coacaze congelate -din gradina
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt moale -la temperatura camerei
  • 225 gr faina alba 000
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Decor : 4 linguri dulceata caise + 4 linguri sirop cirese
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura svaba cu mere si coacaze:

  1. Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati.
  2. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele.
  3. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale.
  4. Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si zaharul vaniliat.
  5. Incorporati ingredientele uscate in crema de oua, zahar si unt.
  6. Porniti cuptorul sa se preincalzeasca.
  7. Se pune aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt 
  8. Merele -jumatati taiate se distribuie peste aluat si se apasa usor sa se scufunde in acesta.
  9. In locurile ramase goale dintre mere imprastiati coacazele congelate.
  10. Se da tava cu prajitura la cuptor pana se rumeneste 
  11. Imediat ce se scoate din cuptor, se unge cu dulceata amestecata cu sirop.
  12. Veti obtine astfel o prajitura frumoasa, stralucitoare, ca si glazurata.

  Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Imediat ce se scoate din cuptor se unge cu dulceata amestecata cu sirop.

2

Veti obtine astfel o prajitura frumoasa, stralucitoare, ca si glazurata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura svaba cu mere si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie