Desert prajitura "Triumf"

de Teo in Prajituri, 6 Noi 2011 | 138698 vizualizari

 

Mi-am revazut colectia de reviste "Femeia" si am descoperit o reteta intr-o revista din anul 1987, mi-a placut cum arata si astazi am incercat-o si eu cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 15 piscoturi
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 100 gr ciocolata alba
  • 150 ml frisca
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 350 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Triumf":

Blat:  Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se asaza hartie de copt in tava de aragaz si se toarna compozitia de blat. Se asaza cele 15 piscoturi deasupra, cate 3 piscoturi pe 5 randuri cu distanta de aprox 1 cm intre ele. Se apasa usor fiecare piscot pana cand se ridica un pic compozitia de blat deasupra piscoturilor. Se da la cuptor pentru 25-30 minute. Dupa ce s-a racit, blatul de insiropeaza dupa plac.

Crema:  Ciocolata alba se amesteca cu frisca si se pune pe baie de aburi pana cand se topeste. Se da la rece. Laptele se pune la foc. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga budinca si se toarna deasupra laptele cald, putin cate putin, amestecand cu un tel. Se fierbe crema pana cand se ingroasa budinca si se amesteca cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Pana cand se raceste budinca se pune gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, apoi se asaza paharul pe baie de  aburi pana cand se dizolva gelatina. Intre timp se bate frisca, cei 350 ml. Se amesteca budinca racita cu gelatina si cu frisca. Se mixeaza bine, apoi se asaza crema peste blatul insiropat. Deasupra se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Triumf"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Triumf