Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

de oanapl in Prajituri, 31 Mar 2021 | 6017 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. Este foarte aromată și se pregătește foarte ușor. Nouă ne-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 150 g unt moale cu min. 80% grăsime
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr măcinat
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat sau
  • esență de portocale
  • 250 g făină
  • 1 pliculeț praf de copt (o lingurita rasa)
  • 200 ml lapte
  • pentru umplutură:
  • 3-4 mere mari
  • pentru cremă:
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 ouă
  • 40 g zahăr măcinat
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • În plus:
  • 3 linguri gem de caise
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana:

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou adăugat. În final cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi la viteză mică, apoi adaugi laptele călduț și mixezi câteva secunde.

Torni aluatul în tava (24 cm) tapetată cu hârtie de unt și unsă cu unt pe margini și o introduci în cuptorul încins la 170 C pentru 20 de minute.

Între timp speli merele și le feliezi. 

Pentru cremă amesteci cu mixerul smântâna cu zahărul măcinat, puțină sare, 2 ouă și esența de vanilie. 

Scoți blatul și așezi un rând de mere pe margine și torni peste aluat 1/2 din crema de smântănă. Deasupra ei pui restul feliilor de măr (în evantai) și apoi torni și restul de cremă.

Introduci din nou prăjitura la cuptorul încins la 170 C și o coci 45-50 de minute, până când devine aurie, cu margini usor rumenite

Încălzești la microunde, 3 linguri de gem de caise și le strecori printr-o sită fină. Cu ajutorul unei pensule ungi prăjitura fierbinte cu gemul de caise.
Lași prăjitura la răcorit în formă și abia după ce s-a răcit complet, îndepărtezi inelul reglabil și o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere Sarlatanca