Desert racoros cu caise

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Iul 2022 | 2162 vizualizari

 

Este sezonul caiselor si mie imi place mult gemul de caise, se poate folosi la prajituri in orice combinatii , este un deliciu. Dar azi nu este vorba despre gem, e vorba despre spuma care se formeaza cand fierbe gemul , spuma ce am folosit-o intr-un desert racoros.

 

INGREDIENTE

  • O forma rotunda din silicon
  • 400 g spuma de caise sau gem de caise
  • 100 g banuti de ciocolata cu aroma de portocale
  • 10 g gelatina
  • 2 oua
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • sirop de cirese amare
  • cateva cirese amare din dulceata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert racoros cu caise:

Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.Spuma de caise am pus-o intr-un castron de inox, am adaugat cele doua oua si am amestecat 2-3 min, am adaugat si banutii de ciocolata, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am pus gelatina hidratata in castron, am amestecat bine. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat frisca, am omogenizat bine si am turnat amestecul in forma de silicon. Am adaugat un pic de sirop de cirese amare si cateva cirese amare din dulceata. Am dat forma la congelator pentru cca 12 ore. Se poate servi atat rece, e ca o inghetata sau se poate lasa la temperatura camerei. Am preferat sa mancam prajitura pe post de inghetata, ca la asa canicula merge la fix.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert racoros cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu cafea si bailey's