Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa

de Gicuta in Dulciuri, 19 Aug 2015 | 53621 vizualizari

 

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa
Un desert romanesc foarte popular, usor de facut si tare, tare bun!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: branza de vaci, oua, zahar, gris si arome

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa:

  • 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit papanasii
  • smantana
  • dulceata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa:

Cum se prepara Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa:

Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat  faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15 minute impartim coca in 8 bucati egale.

Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.

Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem pe servetele de hartie sa se scurga de ulei.

Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.

Reteta de Papanasi fierti ati incercat-o? Sau reteta de Papanasi la cuptor?

Va recomandam si Reteta de preparare a papanasilor muntenesti

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anushk_moroianu 1

23.09.2015, 18:25

cea mai tare reteta de papanasi de pana acum !!! 1 saptamana am facut continuu !! nu ma mai saturammmmmm

Gicuta 1

23.09.2015, 18:36

Anushk, ma bucar ca ti-a placut!

RoxanaAlpinad 1

23.03.2019, 19:51

De care branza de la Pilos,de aia la vid??

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor