Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic

de Oana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 2603 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri seminte de chia sau mac 2 linguri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie

Crema de capsuni

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 100 g fistic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic:

Pregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase.

Puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste.

Hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte.

Pasati capsunile cu un blender vertical si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema.

Lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul.

Pentru blatul de rulada, mixati cu albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare.

Mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus.

Tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor.

Coaceti blatul la 180 de grade C, pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea.

Pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.

Lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija.

Inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore.

Feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.

Savurati!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inimioare aromate