Desert rulada cu crema de mure

de Oana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 5079 vizualizari

 

Se face super repede si este tare racoritoare si gustoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • un praf de sare

Crema:

  • 300 g mure
  • 150 g crema de branza
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 pliculet gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de mure:

 Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute.

Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula.
Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia.
Coaceti blatul la 180 de grade C, pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra.
Udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el.
Ccoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed si lasati-l sa se raceasca.


Pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu un blender vertical.
Adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu mixerul pana obtineti o crema consistenta si groasa.
Hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie.
Adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine.
Lasati crema la frigider 15 minute.
Derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele oprite si apoi rulati iar, atentie, fara prosop! :) 
Puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati sau pana se intareste bine crema.
Pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi din albusuri