Desert savarine

de lili in Prajituri, 5 Noi 2019 | 2398 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de savarine:

  • 250 gr. faina
  • 150 ml lapte caldut
  • drojdie cat o aluna
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar si una de sare

Pentru sirop:

  • 400 ml apa
  • 150 gr. zahar
  • esenta de rom

Pentru decor

  • 400 ml frisca lichida
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine:

Drojdia o punem in lapte, impreuna cu lingurita de zahar. Punem faina intr-un bol, adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea si le amestecam bine pana obtinem un aluat moale. Lasam la dospit 40-45 minute. 

 Intre timp preparam siropul: punem la foc apa,zaharul si esenta de rom, pana cand zaharul se topeste.

Cand a trecut timpul pentru dospire si aluatul s-a dublat, luam formele pe care in prealabil le-am uns cu unt(sau untura de porc) si tapetat cu faina si cu ajutorul a doua linguri punem aluatul in ele. Ne folosim de linguri pentru ca avem un aluat moale.Formele le umplem pe trei sferturi si le mai lasam la dospit 10-20 minute.

Le bagam la cuptorul incalzit, pana cand se rumenesc. Cand sunt coapte le rasturnam, taiem capacelul si le insiropam. Le umplem cu frisca bine batutata si le ungem cu gem de capsuni.

Din aceste ingrediente am facut 7 savarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec