Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti

de deyutzky in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 5326 vizualizari

 

Acasa, mama ii face aproape in fiecare an, dar anul asta e prima data cand ii fac eu :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru 18 bucati:
  • 900 g faina alba
  • 1 cub de drojdie (40-50 g)
  • 100 ml apa calduta
  • 130 g unt
  • 300 ml lapte caldut
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 5-6 linguri miere
  • Pentru uns mucenicii:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti:

Intr-un bol mare punem 850 gr din faina (daca mai trebuie, adaugam dupa). Facem o gropita in mijloc in care adaugam apa calduta si dizolvam in ea drojdia.

Adaugam acum si zaharul, laptele caldut, untul si amestecam pana cand untul se topeste.

Punem oul si sarea si incepem sa framantam bine. Daca mai este nevoie de faina/apa calduta se adauga acum. Se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Se acopera bolul cu un prosop si se lasa la crescut la loc cald timp de 1 ora.

Se rup bucatele din aluat si se formeaza bilute. Se infaineaza masa de lucru si din fiecare biluta intindem rulouri lungi si subtiri.

Fiecarui rulou ii rasucim capetele in sens opus dupa care ii prindem capetele iar el ar trebui sa se rasuceasca singur, exact ca in imagini. Il mai rasucim noi putin pana cand ajungem la forma dorita si ii prindem capetele sub forma unui covrig apoi suprapunem aluatul in forma de 8.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem mucenicii. Batem oul cu laptele si ungem mucenicii. Dam tava la cuptor la foc mediu-mic pana cand se rumenesc frumos.

Dupa ce ii scoatem, ii asezam intr-o alta tava si cat sunt inca fierbinti ii insiropam cu siropul fierbinte (pentru sirop: incalzim apa intr-un ibric iar in ea dizolvam mierea).

Ii ungem apoi cu miere si ii presaram cu nuca macinata. Din aceste cantitati mie mi-au iesit 18 mucenici cat palma.

Va doresc pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti