Desert - Strudele de post cu mere

de Oana in Prajituri, 15 Mar 2018 | 11114 vizualizari

 

Cand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e foarte aromat. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu doua foi de aluat foietaj
  • 5-6 mere mari
  • 100 gr zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri ulei pt uns
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert - Strudele de post cu mere:

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete.

Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie.

Am amestecat din cand in cand pana zaharul s-a topit si au inceput sa se caramelizeze. Dupa ce am oprit focul, am pus zaharul vanilat si scortisoara.

Foaia de aluat am taiat-o in patru, apoi am pus in fiecare dreptunghi cate doua- trei linguri de mere, am crestat cu cutitul o parte a dreptunghiului si apoi am asezat-o peste mere.

Am asezat strudelele in tava pe hartie de copt, le-am uns cu putin ulei, le-am presarat cu zahar pudra si le-am pus la cuptor la 200 grade C, pentru 15 minute.

 

 

TIPS-URI

1

lasa aluatul de foietaj sa se dezghete in frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - Strudele de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ina 1

12.08.2019, 21:37

Cam indecente merele alea ce ies din foitaj )

dantes 1

13.08.2019, 08:03

Delicioase!

Sidy 1

10.12.2020, 08:27

Sunt un deliciu !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere