Desert tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

de luminita20_2006 in Dulciuri, 12 Iul 2017 | 3313 vizualizari

 

Este vremea visninelor, iar eu le ador in desert. pentru ca am vrut ceva simplu de facut pufos, dar si cu putina crema, am combinat blatul de o reteta de briose cu crema de vanilie, vinisne si desertul este gata!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua 
  • 100 gr unt topit 
  • 120 gr iaurt 
  • 1ceasca zahar 
  • 2 cesti faina 
  • 1 praf de copt 
  • jumate de baton de vanilie doar semintele
  • crema 
  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar 
  • 2 galbenusuri oua 
  • 1 lingura amidon sau inca 2 galbenusuri 
  • 1/2 pastaie vanilie plus batonul de la cealalta jumatate
  • decor
  • 500 gr visine
  • ciocolata optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine:

Se bat cu telul ouale, se pune zaharul si putina sare; se bat putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu am o forma de silicon, asa ca nu o ung, ci torn direct. Se da la cuptor pentru 20 min, dupa care se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca blatul.
Intre timp, pregatim crema. Se pune laptele intr-o carticioara si se pune pe foc. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana cand se albesc putin, apoi se pune amidonul si putin lapte rece ca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca bine, se toarna cate putin din laptele fierbine peste oua ( ca sa nu se taie), apoi se pune totul in oala si se da la foc mic, amestecand pana cand da cateva clocote, punem batonul de vanilie si semintele din el, se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.
Cand blatul si crema s-au racit, incepem asamblarea. Peste blat se toarna crema de vanilie( nu uitati sa scoateti batonul), apoi se pun visinele fara samburi si ciocolata rasa.
Se da la rece pentru cel putin o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta (cu gel fix 3x1)