Desert tarta cu branza si frisca

de cristina1985 in Torturi, 20 Dec 2018 | 2463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g piscoturi
  • 130 g unt
  • Crema:
  • 1 pliculet jeleu de fructe de padure
  • 250g crema branza de vaci
  • 250 ml frisca lichida
  • 6 lg zahar pudra
  • 2 plicuri intaritor frisca
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si frisca:

Blat: se macina piscoturile, dar nu marunt. Sa ramana bucatele! Topiti untul si turnati-l peste piscoturile maruntite. 

Pregatiti o forma de tort cu inel, cu hartie de copt (decupata ca un cerc). Se unge hartia cu ulei (pentru a se deprinde mai usor). Puneti 2/3 din amestecul de  piscoturi si presati cu ajutorul unei linguri. Dati forma de tort, la frigider.

Crema: Se amesteca jeleul cu 250 ml apa si lasati sa se umfle 10 minute. Apoi fierbeti 1 minut. Se lasa putin la racit, pana bateti frisca. Se adauga  (peste frisca) zaharul pudra, jeleul, crema de branza, cele 2 pliculete de intaritor de frisca si se amesteca.

Se toarna peste blatul de piscoturi si se introduce in frigider. Dupa 2-3 ore,  se presara restul de piscoturi si se mai lasa 1-2 ore (la frigider).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean